Udziec kurczaka ma bardzo delikatne mięso. Można go upiec, usmażyć albo zgrilować.
SKŁADNIKI:
10 udźców kurczaka bez skóry
przyprawa do kurczaka
2 łyżki oleju
1 łyżka octu winnego
1/2 kostki rosołowej
10 ml śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Mięso umyć, osuszyć, posypać przyprawą, polać olejem i octem i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia przełożyć do brytfanny, dodać kostkę rosołową i 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piec obracając ok. 40 minut. Śmietanę wymieszać z musztardą i 1 łyżką wody i wlać do mięsa. Piec jeszcze ok.10 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i warzywami.
Witaj, nominuję Twój Blog do Liebster Blog Award. Życzę miłej zabawy Szczegóły na: http://kulinarnewyzwanie.blog.pl/2014/03/12/liebster-blog-award/
OdpowiedzUsuńZapraszam również na mój blog: http://kulinarnieszaleni.blog.pl/
Dziękuję za nominację. Pozdrawiam.
Usuń