piątek, 14 marca 2014

DORSZ ZAPIEKANY Z ZIEMNIAKAMI

Dorsz zapiekany z ziemniakami, to dobry pomysł na odmianę dla typowego, panierowanego, smażonego dorsza z patelni.

SKŁADNIKI:
60 dag filetów z dorsza b/skóry
60 dag ziemniaków
1 cebula
natka pietruszki
2 szklanki mleka
masło do formy
sól, pieprz
Rybę umyć, osuszyć, posolić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć filety, posypać pietruszką. Na rybie ułożyć ziemniaki i cebulę, posolić i popieprzyć. Zalać mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni C. Piec ok.godziny. Podawać z surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print