poniedziałek, 24 lutego 2014

CIASTO CYTRYNOWE MAGDY

Bardzo aromatyczna, wilgotna babka cytrynowa smakuje wszystkim, którzy lubią 2 w 1: słodkie i kwaśne.

SKŁADNIKI:
3 jajka 
1 i 3/4 szklanki mąki
3/4szklanki cukru 
3/4kostki masła 
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
1/2 szklanki cukru pudru 
2 cytryny 
Jajka, masło, cukier, mąkę, proszek i skórke z 2 cytryn zmieszać razem, wlać do formy, piec w piekarniku temperaturze 180 stopni C przez 30-45 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć, ponakłuwać drewnianym patyczkiem i polać sokiem z 2 cytryn zmieszanym z cukrem pudrem.


2 komentarze:

  1. Wpisuję się na listę obserwatorów bloga i zapraszam do siebie :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię cytrynowe wypieki:) mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Print