Bardzo aromatyczna, wilgotna babka cytrynowa smakuje wszystkim, którzy lubią 2 w 1: słodkie i kwaśne.
SKŁADNIKI:
3 jajka
1 i 3/4 szklanki mąki
3/4szklanki cukru
3/4kostki masła
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
2 cytryny
Jajka, masło, cukier, mąkę, proszek i skórke z 2 cytryn zmieszać razem,
wlać do formy, piec w piekarniku temperaturze 180 stopni C przez 30-45 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć,
ponakłuwać drewnianym patyczkiem i polać sokiem z 2 cytryn zmieszanym z cukrem pudrem.
Wpisuję się na listę obserwatorów bloga i zapraszam do siebie :)))
OdpowiedzUsuńbardzo lubię cytrynowe wypieki:) mniam:)
OdpowiedzUsuń