Co jeszcze można zrobić z łososia? A może szaszłyki?
SKŁADNIKI:
1/2 kg łososia w płatach
15 dag pieczarek
kabaczek
cebula
papryka
3 łyżki keczupu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka oleju
przyprawa do grila
Łososia umyć, osuszyć, odciąć skórę i pokroić w kostkę. W misce wymieszać keczup, musztardę i olej. W marynacie zanurzyć kawałki łososia i odstawić do lodówki na min.30 minut. Pieczarki umyć i przepołowić. Kabaczek i paprykę umyć i pokroić. Cebulę pokroić na grube plasterki. Łososia i warzywa nadziewać na patyczki do szaszłyków. Ułożyć na ruszcie lub w brytfannie wyłożonej folią aluminiową. Posypać ze wszystkich stron przyprawą. Grilować w piekarniku lub na grilu, obracając równomiernie ze wszystkich stron ok.10-15 minut. Podawać z ryżem.
Ślinka cieknie na sam widok! Mniam! Pycha :)
OdpowiedzUsuń