wtorek, 2 lipca 2013

PSTRĄG NA PARZE

Pstrąg ma bardzo delikatne mięso. Pysznie smakuje z patelni, grila i piekarnika. Dla odmiany - pstrąg z warzywami na parze.

SKŁADNIKI:
4 pstrągi
pomidor
cukinia
koperek
2 ząbki czosnku
sól
sok z cytryny
oliwa
Pstrągi umyć i osuszyć. Pomidora i cukinię umyć, pokroić na pół-plasterki. Czosnek pokroić na plasterki. Koperek umyć. Pstrągi ułożyć na folii aluminiowej, posolić i skropić sokiem z cytryny. Do wnętrza każdej ryby włożyć warzywa, czosnek i koperek. Skropić oliwą. Ryby włożyć do naczynia do gotowania na parze. Gotować ok.20 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką.



2 komentarze:

  1. Kocham tak przyrządzonego pstrąga! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pstrąg, tak jak łosoś, ma to do siebie, że chyba w każdej postaci jest dobry :)

    OdpowiedzUsuń

Print