czwartek, 4 lipca 2013

MUFINKI WYTRAWNE MAGDY

Mufinki w wersji wytrawnej są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, przyjęcia i pikniki :)

SKŁADNIKI:
1 i 1/4 szklanki mąki
1 jajko
5 dag roztopionego masła
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka soli
1 łyżka ziół prowansalskich
10 dag fety (pokrojonej w kostkę)
pomidory suszone (pokrojone)
1/2 cukinii (pokrojonej)
Mieszamy suche składniki w jednym naczyniu, a mokre w drugim. Łączymy zawartość obu naczyń i wrzucamy dodatki. Mieszamy, po czym nakładamy masę do 3/4 wysokości papilotek. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print