niedziela, 4 listopada 2012

CIASTECZKA BŁYSKAWICZNE

Ciateczka błyskawiczne, to dobry przepis, gdy pojawią się niespodziewani goście. Jest tylko jeden warunek - musimy mieć w domu trochę bakalii.

SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
bakalie
zapach waniliowy lub rumowy

Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę, proszek i zapach, wymieszać. Dodać pokrojone bakalie (orzechy, rodzynki, żurawinę, morele, figi, migdały, wiórki kokosowe - wedle gustu). Wymieszać. Wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w temperaturze 175 stopni C. Kroić po wyjęciu z piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print