Najlepsza zupa na niedzielny obiad :) Zupa dobra na każdą porę roku i dla każdego. Dodatkowo z rosołu można zrobić galaretę, a z warzyw sałatkę.
SKŁADNIKI:
2 ćwiartki z kurczaka lub 1/2 kury
włoszczyzna
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
ząbek czosnku
Warzywko
makaron
Kurczaka zalać zimną wodą z dodatkiem soli, gotować na małym ogniu. Dodać obraną włoszczyznę. Chwilę pogotować. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości kurczaka i warzyw. Podawać z makaronem i zieleniną.
popieram w 100% :) Jeszcze można wrzucić suszonego grzybka :)
OdpowiedzUsuńja tez popieram! oprócz grzybka mozna dodać cebulę obsmażona na ogniu ( gazie na widelcdu a czosnek wrzucac do rosołu nieobrany ( w łuskach super dobroci).
Usuń