niedziela, 7 października 2012

ROSÓŁ Z MAKARONEM

Najlepsza zupa na niedzielny obiad :) Zupa dobra na każdą porę roku i dla każdego. Dodatkowo z rosołu można zrobić galaretę, a z warzyw sałatkę.

SKŁADNIKI:
2 ćwiartki z kurczaka lub 1/2 kury
włoszczyzna
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
ząbek czosnku
Warzywko
makaron


Kurczaka zalać zimną wodą z dodatkiem soli, gotować na małym ogniu. Dodać obraną włoszczyznę. Chwilę pogotować. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości kurczaka i warzyw. Podawać z makaronem i zieleniną.





3 komentarze:

  1. polecam do rosołu dodawać inne rodzaje mięsa jeszcze np. szyja z indyka i kawałek wołowinki na rosół i obowiązkowy lubczyk w liściu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. popieram w 100% :) Jeszcze można wrzucić suszonego grzybka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez popieram! oprócz grzybka mozna dodać cebulę obsmażona na ogniu ( gazie na widelcdu a czosnek wrzucac do rosołu nieobrany ( w łuskach super dobroci).

      Usuń

Print