poniedziałek, 8 sierpnia 2016

SOS BARBECUE

Sos barbecue, to bardzo dobry dodatek do dań z grila - szczególnie mięsnych. Można go przechowywać przez kilka dni w lodówce.

SKŁADNIKI:
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka octu winnego
2 łyżeczki sosu Worcester
1/2 szklanki  keczupu
sól
olej do smażenia
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać cukier, skarmelizować. Dodać pozostałe składniki, zagotować.


2 komentarze:

  1. Mój ulubiony sos :) tylko skąd ten sos Worcester wziąć?

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzeba poszukać w sklepach z żywnością zagraniczną, albo w supermarketach, albo np. jak jest tydzień brytyjski w lidlu ;)

    OdpowiedzUsuń

Print