sobota, 21 lutego 2015

SAŁATKA POSTNA

Sałatka postna może zastąpić drugie danie lub kolację. Dobra jest na Wielki Post, każdy piątek,albo inną okazję.

SKŁADNIKI:
1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
słoik ogórków konserwowych
opakowanie koreczków śledziowych helskich
opakowanie wędzonego pstrąga z pieprzem
sól, pieprz do smaku
Ziemniaki obrać z łupiny i pokroić w plasterki, ogórki pokroić w plasterki, wymieszać. Pstrąga pokroić na mniejsze kawałki.
Na dużym talerzu ułożyć ziemniaki z ogórkiem, w środku ułożyć koreczki, wyjęte z zalewy. Obłożyć cebulą z koreczków, całość polać zalewą z koreczków. Ułożyć dekoracyjnie kawałki pstrąga, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.







1 komentarz:

Print