Ciasto jogurtowe jest wilgotne i delikatne dzięki dodatkowi jogurtu. Można je przygotować również z innymi owocami.
SKŁADNIKI:
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 3/4 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
300 ml jogurtu naturalnego
1/2 kg truskawek
Masło utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki i utrzeć na gładką masę. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć umyte i odszypułkowane truskawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C. Piec ok. 50 minut. Można przed pieczeniem posypać kruszonką, albo przed podaniem cukrem pudrem.
Mmm pychotka :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na kotleciki z kalafiora!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:-)
pycha, też robiłam takie ciasto:)
OdpowiedzUsuń