poniedziałek, 23 czerwca 2014

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI 2

Ciasto jogurtowe jest wilgotne i delikatne dzięki dodatkowi jogurtu. Można je przygotować również z innymi owocami.

SKŁADNIKI:
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 3/4 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
300 ml jogurtu naturalnego
1/2 kg truskawek
Masło utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki i utrzeć na gładką masę. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć umyte i odszypułkowane truskawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C. Piec ok. 50 minut. Można przed pieczeniem posypać kruszonką, albo przed podaniem cukrem pudrem.

2 komentarze:

  1. Mmm pychotka :)

    Zapraszam do mnie na kotleciki z kalafiora!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha, też robiłam takie ciasto:)

    OdpowiedzUsuń

Print