Przygotowanie dania z pstrąga na parze zajmuje 15-20 minut, jest smaczne i dietetyczne.
SKŁADNIKI:
2 filety pstrąga łososiowego ze skórą
2 łyżeczki zielonego pesto
sól,pieprz
sok z cytryny
1 łyżka oliwy
Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Przygotować kawałki folii aluminiowej - polać je oliwą i na każdym ułożyć kawałek ryby. Rybę posmarować pesto, zapakować szczelnie w folię i gotować na parze przez ok.15 minut. Podawać z warzywami, sałatą, ryżem lub ziemniakami.
świetny pomysł, bardzo lubię ryby na parze:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, jedna tylko,drobna uwaga. Nie istnieje coś takiego jak "pstrąg łososiowy" są tęczowe, potokowe źródlane i kilka innych. Łososiowy to wymysł marketów.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Hubert