Gdy znudzą nam się kotlety schabowe, możemy ze schabu zrobić roladki z dodatkiem warzyw.
SKŁADNIKI:
5-6 surowych kotletów schabowych
1 marchew
seler naciowy
1 puszka pomidorów krojonych
cukinia
almette z ziołami
sól, pieprz
2-3 łyżki mąki
olej
Kotlety rozbić, marchewkę obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa posmarować z jednej strony serkiem, ułożyć na nim kawałek marchewki i selera, zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posolić, popieprzyć, posypać mąką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Dodać pomidory i cukinię pokrojoną w kostkę, doprawić i dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny. Podawać z makaronem, gnochi, kopytkami lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz