piątek, 15 listopada 2013

PSTRĄG Z PIECZARKAMI

Pstrąga możemy upiec z samymi ziołami, możemy też, dla odmiany, nafaszerować go pieczarkami i podać z ryżem.

SKŁADNIKI:
4 pstrągi łososiowe
15 dag pieczarek
natka pietruszki
ząbek czosnku
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
oliwa
masło
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, czosnek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek, zeszklić, dodać pieczarki, poddusić, odparować, doprawić solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Brytfannę wysmarować oliwą. Ułożyć pstrągi. Nadzienie z pieczarek podzielić na 4 części. Nafaszerować pstrągi, polać oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175-190 stopni C. Piec ok.15 minut. Zrumienić z obu stron. Podawać z ryżem i surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print