niedziela, 24 listopada 2013

PIERSI KURCZAKA Z ANANASEM

Kiedy znudzą nam się zwykłe smażone kotlety z kurczaka, możemy je urozmaicić, zapiekając z ananasem i serem.

SKŁADNIKI:
2-3 piersi kurczaka
ananas w plastrach (surowy, albo z puszki)
6-8 plastrów sera mozarella do zapiekania
olej
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
Kurczaka umyć, pokroić na kotlety, posypać przyprawami i ułożyć na brytfannie wyłożonej folią aluminiową. Delikatnie polać olejem. Wstawić do piekarnika i opiekać obustronnie w temperaturze 200 stopni C. Gdy mięso delikatnie zrumieni się z obu stron, na każdym kotlecie ułożyć plaster ananasa i plaster sera. Ponownie zapiekać, do rozpuszczenia się sera. Podawać z ryżem lub frytkami i surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print