Te mufinki są z dodatkiem bananów i orzechów włoskich, dzięki czemu nie są suche, tylko wilgotne.
SKŁADNIKI:
140 g miękkiego masła
szklanka cukru
3 jajka
3 banany
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
50g posiekanych orzechów włoskich
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, rozgniecione banany i jogurt. Wsypać mąkę, proszek, sodę, cynamon i orzechy. Ciastem napełnić foremki do mufinek do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
Ubić 200ml śmietany kremówki (30 lub 36%) z 2 łyżkami cukru pudru i 1 torebką shaka bananowego Kruger. Udekorować mufinki kremem i plasterkami banana.
Uwielbiam banany- w połączeniu z muffinką- to musi być coś!
OdpowiedzUsuń