wtorek, 4 czerwca 2013

PSTRĄG PIECZONY Z BAZYLIĄ

Tym razem pstrąg pieczony z bazylią w środku :)

SKŁADNIKI:
pstrągi
bazylia
sól
sok z cytryny
oliwa
Pstrągi umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, posolić i skropić cytryną w środku i na zewnątrz. Pstrągi ułożyć w brytfannie wyłożonej folią aluminiową i skropionej oliwą. Do każdej ryby włożyć gałązki świeżej bazylii. Skropić oliwą. Wstawić do piekarnika z funkcją opiekacza (od góry). Piec w temperaturze 200 stopni C, z obu stron na rumiano. Podawać z jarzynką lub surówką i ziemniakami.

3 komentarze:

  1. Dziękuję za zaproszenie i nominowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nominowałam Cię do Liebster Blog Award: http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za nominację :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Print