niedziela, 2 czerwca 2013

BABECZKI Z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy w pełni, można więc na deser przygotować kruche babeczki z kremem truskawkowym i truskawkami.

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru
20 dag masła
2 żółtka
400 ml śmietany 30%
serek mascarpone (200 ml)
shake truskawkowy w proszku - do smaku  (Nesquick lub Kruger)
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30
minut. Schłodzonym ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowane masłem. Piec
około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać mascarpone i shake i ubijać do uzyskania jednolitej masy. Masę nałożyć do wystudzonych babeczek. Udekorować owocami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print