niedziela, 9 czerwca 2013

KOTLET DE VOLAILLE

Nie jestem pewna na 100%, czy to faktycznie de volaille, ale jak nazwa wskazuje, jest to kotlet z drobiu.

SKŁADNIKI:
4 pojedyncze piersi z kurczaka
4 plasterki szynki
2 trójkąciki serka topionego
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
masło do smażenia
Mięso umyć, osuszyć. W każdym kawałku zrobić nożem otwór (od grubszej do cieńszej strony). Serki przeciąć na pół i owinąć plasterkiem szynki. Nadzienie wkładać w otwór w mięsie. Można spiąć wykałaczką. Jajko roztrzepać z solą na talerzyku. Na drugi talerzyku wymieszać bułkę z przyprawami. Mięso obtaczać ze wszystkich stron w jajku i bułce. Smażyć na złoto, pod przykryciem na maśle. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.


1 komentarz:

  1. Niezły kawał mięska. Wygląda całkiem zachęcająco. :)
    http://dariawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Print