sobota, 4 maja 2013

FASZEROWANE JAJKA I POMIDORKI

Faszerowane rybą jajka i pomidorki są smaczne, zdrowe i ładnie wyglądają na przykład na wielkanocnym stole.

SKŁADNIKI:
6 jajek ugotowanych na twardo
12 pomidorków koktailowych
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 łyżki majonezu
szczypiorek
łosoś wędzony
kawior
natka pietruszki
roszponka
sól, pieprz

Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka, dodać 2 łyżki majonezu i posiekanego łososia. Zmiksować. Doprawić. Jajka nafaszerować masą.Ozdobić kawiorem.
Z pomidorków odciąć wierzchołki i wydrążyć. Tuńczyka odcedzić, zmiksować z 2 łyżkami majonezu i szczypiorkiem. Doprawić. Pomidorki nafaszerować masą. Ozdobić pietruszką.
Na półmisku ułożyć roszponkę lub sałatę, a na niej pomidory i jajka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print