niedziela, 28 kwietnia 2013

TATAR

Tatara nikomu przedstawiać nie trzeba, chociaż nie każdy (nawet mięsożerny) go lubi :)

SKŁADNIKI:
1/2 kg wołowiny na tatara (polędwica lub ligawa)
1/2-1 cebula
1 jajko
olej
sól czosnkowa
przyprawa Maggi
sól, pieprz
Mięso umyć, wysuszyć i zmielić co najmniej dwukrotnie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć wrzątkiem lub posypać solą i odstawić, żeby zmiękłą, dodać do mięsa. Dodać całe jajko (sparzyć skorupkę wrzątkiem), olej i przyprawy, dobrze wyrobić ręką. Odstawić, żeby się "przegryzło". Podawać z cebulą i ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, można udekorować żółtkiem jajka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print