Rybę pod kołderką ze szpinaku można przygotować z łososia, morszczuka lub dorsza.
SKŁADNIKI:
1/2 - 1 kg filetów z ryby
1/2 opakowania szpinaku mrożonego ( w liściach)
1/2 opakowania śmietany 18%
20 dag startego żółtego sera
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
sok z cytryny
olej do smażenia
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Czosnek posiekać, zeszklić na oleju, na którym smażyła się ryba, dodać szpinak, gdy się rozmrozi posolić, dodać śmietanę. Szpinak wyłożyć na rybę. Posypać serem i wstawić na 10-15 minut do piekarnkia w temperaturze 175 stopni C. Można też wstawić do mikrofalówki, aby się ser rozpuścił. Podawać z makaronem lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz