czwartek, 14 lutego 2013

KAPUSTA DUSZONA

Kapusta duszona dobrze smakuje z kotletem schabowym, ale może być także dodatkiem do innych mięs.

SKŁADNIKI:
1/2 kapusty białej
1/2 kostki rosołowej
1 cebula
olej do smażenia
Warzywko lub vegeta
1 łyżka kminku
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
Kapustę umyć i poszatkować drobno. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać kapustę, kostkę rosołową i podlać niedużą ilością wrzątku. Dusić do miękkości. Dodać przyprawy. Dodać śmietanę. Z mąki i masła zrobić zasmażkę - połączyć z kapustą, zagotować, ewentualnie doprawić.


2 komentarze:

  1. a co z kostką rosołową?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj faktycznie, przepraszam, już dodajemy kostkę - razem z wodą :)

      Usuń

Print