środa, 7 listopada 2012

PIERSI KURCZAKA POD KOŁDERKĄ

Piersi kurczaka z piekarnika, przykryte pieczarkami, majonezem, keczupem i serem żółtym, to danie szybkie i proste. Kurczak pod pierzynką pozostaje soczysty, nie trzeba go też przyprawiać - majonez i keczup w pierzynce wystarczą.

SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka (podwójne)
10-15 dag pieczarek
1/2 cebuli
kilka łyżek majonezu
keczup
20 dag tartego żółtego sera

Piersi z kurczaka umyć, pokroić na kotlety, ułożyć na brytfannie. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i obsmażyć. Na każdym kotlecie kłaść porcję pieczarek, łyżkę majonezu i keczup. Całość posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni C przez 20-25 minut. Podawać z makaronem, ryżem lub frytkami i surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print