środa, 14 listopada 2012

ANDRUT CZEKOLADOWY

Wafle z masą czekoladową najlepsze są następnego dnia.

SKŁADNIKI:
paczka wafli
20 dag masła
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
1/2 szklanki mleka lub wody
2 łyżki kakao
1 i 1/2 szklanki mleka w proszku

W garnku rozpuścić masło z cukrem, mlekiem, cukrem waniliowym i kakao. Zagotować. Zmiksować z mlekiem w proszku.
Wafle przełożyć masą, owinąć folią, obciążyć np. książką kucharską. Pozostawić na noc. Następnego dnia pokroić na prostokąty lub kwadraty.


2 komentarze:

  1. Przepis bardzo udany :) wafelki wyszły przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się i polecam do spróbowania również wafelki owocowe :)

    OdpowiedzUsuń

Print