czwartek, 27 września 2012

KAPUŚNIAK MAZURSKI

Dzisiaj dla odmiany coś z zup - lekki kapuśniaczek mazurski z pomidorami.

SKŁADNIKI:

1/4 białej kapusty
1-2 spażone pomidory
2-3 obrane ziemniaki
listek laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
kilka ziarenek pieprzu
kostka rosołowa
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1/4 mrożonej włoszczyzny w paskach
warzywko
sól, pieprz

Kapustę posiekać, zalać wodą i chwilę poddusić. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i posolić. Chwilę pogotować. Dodać kostkę rosołową, pokrojone pomidory, przecier i przyprawy, uzupełnić wodą i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z koperkiem lub pietruszką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print