poniedziałek, 5 września 2016

SAŁATKA Z SURIMI

Nie wszyscy lubią paluszki krabowe, ale to połączenie może zachęcić do spróbowania nawet wybrednych.

SKŁADNIKI:
2 opakowania paluszków krabowych
4 jajka ugotowane na twardo
kilka gałązek selera naciowego
1 zielony ogórek
ewentualnie 1/2 cebuli
4 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Z paluszków zdjąć folię i pokroić. Jajka i ogórek i cebulę pokroić w kosteczkę.  Selera pokroić drobno. Wymieszać majonez, jogurt i przyprawy. Wszystkie składniki połączyć.


7 komentarzy:

  1. Bardzo fajny przepis, pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja mam pytanie - gdzie kupujesz paluszki krabowe? Ostatnio kupiłam w jednym z większych marketów i niezbyt przypadły mi do gustu... Zastanawiam się, czy to po prostu nie była kwestia świeżości innego smaku przez paczkowane paluszki, czy może faktycznie smak tego przysmaku mi nie odpowiada.

    OdpowiedzUsuń
  3. Obawiam się, że smak paluszków faktycznie zależy od ich świeżości. Kupowałam w różnych miejscach i bardzo się różniły.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurde, fantastyczny blog! Uwielbiam takie nietypowe przepisy! Ja ostatnio fit zdrowo z www.kcalmar.com. Oni mają też bardzo ciekawe propozycje! Może będą dla was inspiracją:) Pozdro

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam surimi, dzięki za świetny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie paluszki krabowe:)

    OdpowiedzUsuń

Print