poniedziałek, 16 czerwca 2014

ZUPA KREM ZE SZPARAGÓW

Sezon szparagowy trwa krótko, warto go wykorzystać i przygotować zupę.

SKŁADNIKI:
pęczek zielonych szparagów
serek topiony
100 ml śmietany 18%
kostka rosołowa
sól, pieprz
Szparagi obrać i pokroić. Kilka główek odłożyć. Pokrojone szparagi wrzucić do niewielkiej ilości osolonego wrzątku. Gotować ok. 15 minut. Zmiksować. Dodać kostkę rosołową, serek i śmietanę. Uzupełnić wrzątkiem i doprawić. Wrzucić odłożone główki szparagów. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

1 komentarz:

  1. mmm, pychota! :)

    Zapraszam do mnie na Dietetyczną Pannę Cottę!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:-)

    OdpowiedzUsuń

Print