Dla urozmaicenia można do sosu dodać ananasa drobno pokrojonego.
SKŁADNIKI:
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego (od szynki)
1 sucha bułka (namoczona w wodzie lub mleku i odciśnięta)
przyprawa do mięsa mielonego (Kamis)
4-5 łyżeczek curry
2 jajka
4-5 łyżek mąki
sól, pieprz
olej
sos:
2 łyżki mąki
4 łyżeczki curry
mleczko kokosowe
sól, pieprz
Mięso wyrobić na gładką masę z bułką, jajkami, curry i przyprawą do mielonych. Doprawić. Odstawić na min.15 minut. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha i obtaczać je w mące. Obsmażyć na rumiano na oleju. Posypać mąką i curry, zalać mleczkiem kokosowym i chwilę gotować pod przykryciem. W razie potrzeby doprawić. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz