piątek, 8 lutego 2013

KOTLETY Z ŁOSOSIA

Kotleciki z łososia (może być też dorsz), to połączenie ryby gotowanej i wędzonej, a potem smażonej.

SKŁADNIKI:
50-75dag łososia lub dorsza
5dag łososia wędzonego
kostka rosołowa
ząbek czosnku
kilka krakersów
sok z cytryny
2 jajka
kilka kropli tabasco
bułka tarta
2 łyżki mąki
sól, pieprz
olej do smażenia
Surową rybę opłukać i gotować przez ok.5min w bulionie. Usunąć skórę i ości, rozdrobnić. Dodać wyciśnięty czosnek, rozkruszone krakersy, sok z cytryny, jajka, tabasco, sól, pieprz i rybę wędzoną. Formować kotlety, obtaczać w mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ok.5 min. Podawać z warzywami z patelni, frytkami lub smażonymi ziemniakami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print