wtorek, 11 grudnia 2012

SZASZŁYKI Z KURCZAKA

Kolejna odsłona piersi z kurczaka - dobrze jest mięso najpierw zamarynować, żeby po upieczeniu miało lepszy smak.

SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
kilka pieczarek
cebula
cukinia
papryka czerwona
ananas
przyprawa do grilla

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Przygotować marynatę (np. 2 łyżki oleju, łyżka keczupu, łyżeczka musztardy, przyprawa do kurczaka) i wrzucić do niej kurczaka. Pozostawić na kilka miejscu w chłodnym miejscu. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w ósemki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, przekroić wzdłuż na pół. Ananas obrać, wyciąć czpień i pokroić miąższ w kostkę. Plasterki wędliny zwinąć w ruloniki. Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian mięso i warzywa. Posypać przyprawami, grilować kilka minut z każdej strony. Podawać z ryżem, keczupem i sałatą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print