SKŁADNIKI:
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 jajko
1 żółtko
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1,5 szklanki mąki
1 łyżka mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło pokoić, umieścić w misce. Dodać cukier, kawę i mąkę. Wbić jajko.
Składniki wymieszać mikserem, następnie zagnieść jednolite, gładkie ciasto.
Zawinąć w folię, schładzać w lodówce 30 minut. Ciasto
rozwałkować, niezbyt cienko. Foremką wycinać ciasteczka. Układać je na
blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko roztrzepać z mlekiem. Posmarować
ciasteczka. Piec 10 - 12 minut w temperaturze 175 stopni C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i naturalną, mieloną kawą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz