Można teraz kupić udźce z kurczaka bez kości. Ciemne mięso z kurczaka jest bardziej soczyste i można je przygotowywać na wiele sposobów.
SKŁADNIKI:
udźce z kurczaka
suszone pomidory w oleju
mozarella
tymianek
zioła prowansalskie
sól, pieprz
przecier pomidorowy
olej
Mięso posypać solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami. Na każdy kawałek mięsa nałożyć kawałek suszonego pomidora i plasterek mozarelli. Spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju. Podlać odrobiną wody i dusić na patelni, pod przykryciem ok. 30 minut. Dodać przecier pomidorowy (2-3 łyżeczki), rozprowadzić wodą i doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz