czwartek, 4 października 2012

KURCZAK PO CHIŃSKU

Kurczak - tym razem szybkie danie po chińsku.

SKŁADNIKI:
1/2 kg piersi kurczaka
przyprawa do potraw chińskich Galeo
mrożona mieszanka warzyw po chińsku Hortexu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju

Piersi kurczaka pokroić na małe paseczki, przełożyć do miski, wymieszać z przyprawą i olejem. Odstawić na 15-20 minut. Wrzucić mięso na patelnię i obsmażyć. Dodać warzywa, chwilę poddusić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w szklance zimnej wody i wlać do mięsa. Zagotować. Podawać z ryżem.


2 komentarze:

  1. Pyszna propozycja. Jak widać, nie zawsze potrzebne jest wiele składników, by móc przygotować aromatyczne, szybkie i sycące danie:) Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń

Print