wtorek, 12 lipca 2016

BABECZKI Z BUDYNIEM I OWOCAMI

Na straganach są już maliny,porzeczki i jagody, można więc  przygotować kruche babeczki z budyniem i owocami.

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru
20 dag masła
2 żółtka
kilka łyżek dżemu (malinowy, truskawkowy)
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1/2 l mleka
owoce do dekoracji
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30
minut. Schłodzonym ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowane masłem. Piec
około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Można , gdy wystygnie, zmiksować go z kostką masła. Babeczki posmarować dżemem. Na dżem nałożyć budyń. Udekorować owocami i listkami mięty lub melisy.

2 komentarze:

Print