Tilapia ma niewiele ości i szczęśliwie niezbyt intensywny zapach. Jest delikatna i soczysta. Polecana dla dzieci.
SKŁADNIKI:
filety tilapii
1 jajko
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
cytryna
sól, pieprz
zioła prowansalskie
olej
Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Jajko roztrzepać z łyżką wody. Bułkę wymieszać z ziołami. Filety obtoczyć mąką, jajkiem i bułką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.
Wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie! Dzisiaj: Dietetyczna panna cotta z musem truskawkowym!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :)
uwielbiam tilapie!
OdpowiedzUsuńJa je właśnie odkrywam :)
Usuń