czwartek, 27 marca 2014

PSTRĄG Z PESTO NA PARZE

Przygotowanie dania z pstrąga na parze zajmuje 15-20 minut, jest smaczne i dietetyczne.

SKŁADNIKI:
2 filety pstrąga łososiowego ze skórą
2 łyżeczki zielonego pesto
sól,pieprz
sok z cytryny
1 łyżka oliwy
Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Przygotować kawałki folii aluminiowej - polać je oliwą i na każdym ułożyć kawałek ryby. Rybę posmarować pesto, zapakować szczelnie w folię i gotować na parze przez ok.15 minut. Podawać z warzywami, sałatą, ryżem lub ziemniakami.


2 komentarze:

  1. świetny pomysł, bardzo lubię ryby na parze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, jedna tylko,drobna uwaga. Nie istnieje coś takiego jak "pstrąg łososiowy" są tęczowe, potokowe źródlane i kilka innych. Łososiowy to wymysł marketów.
    Pozdrawiam
    Hubert

    OdpowiedzUsuń

Print