środa, 13 listopada 2013

TARTELKI Z OWOCAMI

Mini tarty można przygotować z różnymi owocami, również mało soczystymi, takimi jak jabłka, gruszki czy śliwki.

SKŁADNIKI:
20 dag mąki
10 dag masła
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju
szczypta soli
woda
60 dag owoców: jabłka, gruszki, nektarynki, śliwki, banany, borówki itp
masa:
1 szkl mleka
2 łyżki cukru
1 łyżka mąki
1 jajko
Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto. Schłodzić przez 1 godz. Foremki natłuścić i wyłożyć warstwą ciasta ( zrobić wysoki brzeg). Owoce umyć, pokroić, ułożyć na cieście. Mleko, mąkę, jajko i cukier wymieszać i zalać owoce. Piec ok.45 min w temperaturze 200 stopni C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print