wtorek, 22 października 2013

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z JARZYNKĄ

A na obiad w niedzielę możemy podać polędwiczki wieprzowe pieczone z dodatkiem jarzynki - ratatouille.

SKŁADNIKI:
2 polędwiczki wieprzowe
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
olej
2 papryki
cukinia
bakłażan
cebula
pomidory krojone
tymianek
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem, obsmażyć na oleju, przełożyć do brytfanny. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 30 minut.
Wszystkie warzywa umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni zeszklić na oleju cebulę 3 ząbkami czosnku, dodać paprykę, cukinię i bakłażana, chwilę poddusić, dodać pomidora i przyprawy. Warzywa przełożyć do brytfanny z mięsem i piec razem jeszcze ok.15 minut.
Podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub makaronem.


2 komentarze:

  1. bardzo przyjemny przepis :)
    wiem że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale dzięki temu mamy szanse sie poznać :) mam nadzieję że się nie gniewasz
    u mnie ostatnie dni konkursu - zapraszam :) na dole posta jest link
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne danie ! :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Print