sobota, 15 czerwca 2013

ZUPA WIOSENNA

Do zupy wiosennej można powrzucać według uznania wiosenne warzywa: fasolkę, kalafiora, ziemniaki itp. Jest delikatna i dobra również na gorące dni.

SKŁADNIKI:
2-3 skrzydełka kurczaka
młoda włoszczyzna
3-4 młode ziemniaki
kalarepka
10 dag fasolki
kostka rosołowa
sól
koperek
Skrzydełka umyć i zalać wrzątkiem z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli. Warzywa umyć, pokroić drobno i dodać do skrzydełek. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem 20-30 minut. Pod koniec gotowania dodać kostkę rosołową. Ewentualnie doprawić. Podawać z koperkiem.


1 komentarz:

  1. oj, taką zupę dziś bym zjadła z wielką chęcią :) pozdrawiam i zapraszam na grilla http://www.zgrilla.pl/bejcowane-steki-z-grilla/

    OdpowiedzUsuń

Print