sobota, 18 maja 2013

SCHABOWY Z PIECZARKAMI

Kotlet schabowy tym razem w wersji nieco zmodyfikowanej - z pieczarkami i żółtym serem.

SKŁADNIKI:
4 - 5 kotletów schabowych bez kości
15 dag pieczarek
4 - 5 plastrów sera żółtego
sól czosnkowa
olej do smażenia
1/2 kostki bulionu grzybowego
200 ml śmietany 18%
Maggi
Kotlet umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem z obu stron, posypać solą czosnkową. Rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Kotlety zdjąć. Na tłuszczu ze smażenia kotletów obsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Na patelni, lub w żaroodpornym naczyniu ułożyć kotlety, na każdym ułożyć porcję pieczarek i plasterek sera. Na patelnię, na której smażyły się pieczarki, rozpuścić bulion, dodać śmietanę i doprawić Maggi. Sosem zalać kotlety i zapiec do rozpuszczenia sera na patelni lub w piekarniku. Podawać z warzywami, makaronem, ziemniakami lub ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print