środa, 10 kwietnia 2013

BABECZKI ZE SZPINAKIEM

Kruche babeczki na słono można przygotować szybko z gotowych babeczek, albo przygotować je samodzielnie. Ja wybieram wersję szybszą.

SKŁADNIKI:
opakowanie słonych babeczek
ser philadelphia
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatałowa
20 dag szpinaku
masło
pomidorki koktailowe
ziarna słonecznika

Ser połączyć z jogurtem. Masło rozpuścić na patelni, poddusić szpinak, dodać wyciśnięty czosnek, dopraić solą, pieprzem i gałką. Pomidorki pokroić w ósemki.
Do każdej babeczki nałożyć ser, szpinak i pomidor. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Babeczki posypać słonecznikiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print