środa, 6 marca 2013

UDZIEC KURCZAKA W POMIDORACH

Udziec z kurczaka ma bardzo delikatne mięso. Można go kupić po 5-6 sztuk na tacce, co bardzo ułatwia sprawę.

SKŁADNIKI:
5-6 udźców z kurczaka
5-6 pomidorów suszonych w oleju
1 kartonik pomidorów krojonych (mogą być z bazylią, albo czosnkiem itp) w sosie własnym
1-2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
sól, pieprz
oliwa
Mięso umyć, osuszyć, obsypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min.15 minut. Każdy udziec rozwinąć, posolić, włożyć do środka pomidor suszony, zwinąć i spiąć wykałaczką. Czosnek posiekać i zeszklić na oliwie na patelni, dodać mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pomidory. Dusić pod przykryciem 20-30 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print