niedziela, 17 marca 2013

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Zostało mi z obiadu trochę makaronu i brokułów, więc po dodaniu tuńczyka i paru innych drobiazgów, powstała sałatka.

SKŁADNIKI:
25 dag ugotowanego makaronu (raczej drobnego)
brokuły (świeże lub mrożone), ugotowane
puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju
4 jajka na twardo (obrane i pokrojone w kostkę)
1/2 papryki czerwonej (pokrojonej w kostkę)
1/2 cebuli (pokrojonej w kostkę)
mała puszka kukurydzy
5-6 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
2-3 łyżki oleju
sól, pieprz
Tuńczyka odcedzić i lekko rozdrobnić. Majonez, musztardę i olej (jeżeli tuńczyk był w oleju, można zużyć ten olej) wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki połączyć, zalać sosem i odstawić do lodówki na min. godzinę. Podawać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print