poniedziałek, 25 lutego 2013

MAKARONIKI MIGDAŁOWE

Zostało mi sporo białek po robieniu pączków i faworków, więc chciałam zrobić kokosanki. Okazało się jednak, że mam za mało wiórków kokosowych, za to w sam raz mielonych migdałów - tak powstały makaroniki migdałowe.

SKŁADNIKI:
6 białek
2 szklanki cukru
20dag mielonych migdałów
5dag migdałów w płatkach
zapach migdałowy
ewentualnie likier Amaretto
5 łyżek bułki tartej
Białka ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać cukier. Dodać migdały, zapach, likier i bułkę tartą i delikatnie wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nakładać łyżeczką ciastka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C na złoty kolor (ok. 15 minut)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print