czwartek, 27 grudnia 2012

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z PIECZARKAMI

Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie czosnkowym z pieczarkami i ze śmietaną można podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem i surówką.

SKŁADNIKI:
2 -3 polędwiczki wieprzowe
2-3 ząbki czosnku
majeranek
20 dag pieczarek
sól, pieprz
natka pietruszki
2-3 łyżki śmietany
masło
1/2 kostki bulionu grzybowego

Polędwiczki umyć, natrzeć ząbkiem wyciśniętego czosnku, solą i majerankiem, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Pieczarki umyć, poddusić na maśle z czosnkiem i pietruszką i posolić. Polędwiczki wstawić do nagrzanego piekarnika i opiec. Dodać kostkę grzybową i podlać wodą. Dodać pieczarki z patelni. Piec do miękkości. Sos z pieczenia zabielić śmietaną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print